Pavasara baudĒŠANAS dienas Jelgavā un Jelgavas novadā

Marta beigās, no 24. līdz 30. martam, Jelgavā un tās apkārtnē norisināsies gardēžu svētki “baudĒŠANA Jelgavas pusē”, kad arī pilsētas viesi ir aicināti doties kulinārā piedzīvojumā, izbaudot īpašus piedāvājumus Jelgavas un Jelgavas novada ēdināšanas uzņēmumos.

Pavasara “baudĒŠANĀ” piedalīsies gan ēdinātāji, kuri līdz šim regulāri iesaistījušies akcijā, piedāvājot īpašu ēdienkarti, gan arī jauns ēdinātājs. Pirmo reizi gardēžus Jelgavā gaidīs “Grauda Spēks”, kas sola pārsteigt apmeklētājus ar jaunām garšu kombinācijām, bet “Brokastnīca” Jelgavā un “Pūteļkrogs” Jelgavas novadā atgriezīsies ar savu piedāvājumu.

Kopumā 16 restorāni, kafejnīcas, krogi, konditorejas un muiža piedāvās savas unikālās versijas “baudĒŠANAS” maltītēm. Jelgavā gardēžus priecēs: “Brokastnīca”, “Central cafe”, “Chocolate & Pepper”, “Grauda Spēks”, “Istaba”, “Noliktava Nr.2.”, “Parks”, “Pilsētas elpa”, bistro “Silva” un tējas namiņš “Silva”. Savukārt Jelgavas novadā viesus gaidīs “Masti Grill & Chill”, “Svētes klubs”, “Pūteļkrogs”, “Meka”, Branku brančotava un vēsturiskā Abgunstes muiža.

Baudi Jelgavu 760 gramos!

Jelgavas pilsēta šogad svin 760. dzimšanas dienu, un ir tikai likumsakarīgi, ka arī pavasara “baudĒŠANA” būs veltīta Jelgavas jubilejai. Svinot pilsētas nozīmīgo dzimšanas dienu radīts īpašs gardēžu piedāvājums – “Baudi Jelgavu 760 gramos”, kurā katrs ēdināšanas uzņēmums piedāvās nobaudīt īstu garšas buķeti 760 gramos.

Šī koncepcija nav tikai skaitlisks elements – tā būs kā simboliska saikne ar pilsētas vēsturi un tās attīstību cauri gadsimtiem. 760 gramu maltīte piedāvās viesiem ne tikai garšu piedzīvojumu, bet arī iespēju sajust vēsturisko stāstu caur ēdienu. Katra akcijā iesaistītā vieta interpretēs šo ideju savā veidā – kāds izvēlējies atsauces uz Jelgavas kulināro mantojumu, cits piedāvās jaunradītas, radošas un modernas versijas, bet vēl kāds pārsteigs ar lokāliem produktiem un garšu kombinācijām. Viesi šajā nedēļā pie akcijas dalībniekiem varēs baudīt tādus ēdienu kā, piemēram, krēmīgu zandarta zupu ar dūmotu sviestu un sīpolu pelniem, skābpiena vaniļas krēmu ar karameļu mērci, bērzu sulas želeju ar grauzdētiem lazdu riekstiem, lēni gatavotu liellopa sautējumu sarkanvīnā ar dārzeņiem un kartupeļiem, košus augļu kokteiļus un daudzus citus gardumus.

Viesi ir aicināti savlaicīgi rezervēt galdiņus vai iegādāties biļetes ēdināšanas uzņēmumos, lai nodrošinātu iespēju izbaudīt sagatavotos piedāvājumus.

“baudĒŠANAS” akcijas ēdienkartes, kā arī ēdināšanas uzņēmumu darba laiks tuvākajā laikā būs pieejams www.visit.jelgava.lv, Visit.Jelgava un Taste Jelgava “Facebook” un “Instagram” profilos, kā arī Jelgavas ēdināšanas un viesmīlības nozares asociācijas tīmekļvietnē www.tastejelgava.lv

“baudĒŠANA Jelgavas pusē” norisinās divas reizes gadā – pavasarī un rudenī. Pasākumu organizē Jelgavas reģionālais tūrisma centrs sadarbībā ar Jelgavas valstspilsētu, Jelgavas novadu, Jelgavas ēdināšanas un viesmīlības nozares asociāciju un vietējiem ēdināšanas uzņēmumiem.

Informāciju sagatavoja
Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestāde “Jelgavas reģionālais tūrisma centrs”