2019

Arī šogad ceļā dodas vilciens ar egli

Nu jau tas ir kļuvis par tradīciju, ka Ziemassvētku un gadu mijas laikā pa Latviju kursē vilciens ar rotātu egli.

Svētkos esam mājīgi!

Ir tādi cilvēki – mājīgie. Ar viņiem ir silti un labi.  Tie ienāk sirdī kautrīgi uz pirkstgaliem.  Ar laipnu un nevienaldzīgu smaidu. Un dvēselē iededz sveces. Cilvēki mierīgie, gaišie un maigie. Ienāk un visu sakopj – aizslauka prom asaras un bēdas.

Milzkalnē atjaunota apstāšanās 3 vilcieniem

Ņemot vērā, ka Engures novada pašvaldība ir paudusi apņemšanos aktīvi iesaistīties, lai uzlabotu pieturvietas pieejamību iedzīvotājiem, no 23. decembra tiks atjaunota trīs vilcienu apstāšanās Milzkalnē.

Uz Jelgavu dosies vīriešu veselībai veltīts RSU Veselības ekspresis

Piektdien, 6. decembrī, maršrutā Rīga–Jelgava–Rīga kursēs Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) un AS "Pasažieru vilciens" nodrošinātais RSU Veselības ekspresis. Šajā reisā, kas Rīgas Centrālo staciju atstās plkst.11.01 un Jelgavu - plkst.12.11, pasažieri tiks iesaistīti vīriešu veselībai veltītā kampaņā "Spēks ir saknēs". Šajā reisā studenti uzrunās pasažierus un veiks eksprestestu, kurā iekļauti būtiski jautājumi, kas par savu veselību būtu jāzina ikvienam vīrietim.

8. decembrī stājies spēkā jauns vilcienu kustības saraksts (ar būtiskām izmaiņām)

Plānojot gan ikdienas gaitas, gan atpūtas braucienus vilcienā, aicinām ņemt vērā, ka no šī gada 8. decembra spēkā ir jauns vilcienu kustības saraksts.

No 2.-7.decembrim OGRES stacijā visu vilcienu kustība notiek pie 2. perona!

Cienījamie pasažieri!

Bezmaksas braucieni daudzbērnu ģimenēm 11. un 18. novembrī!

Par godu Lāčplēša dienai un Latvijas Neatkarības proklamēšanas dienai daudzbērnu ģimenes 11. un 18. novembrī var bez maksas braukt visos vilcienos. Svinot Latvijas valsts svētkus, lielģimenēm ir lieliska iespēja pilnā sastāvā apmeklēt dažādus pasākumus - koncertus, filmas, festivālus, vides objektus.

Sveicam AS “Pasažieru vilciens” 18 gadu jubilejā!

2. novembrī aprit 18 gadu kopš “Pasažieru vilciena” dibināšanas, un, pielīdzinot to cilvēka dzīves ritumam, mūsu uzņēmums ir sasniedzis pilngadību.

Atceries pārregulēt savu laikrādi!

Rudenī pulksteņa rādītājus griežam stundu atpakaļ, tādēļ pastāv iespējamība uz ierasto vilcienu ierasties ātrāk.

AS “Pasažieru vilciens” – mīlētākais un zaļākais zīmols pasažieru pārvadājumos Latvijā

No kopumā izpētē iekļautajiem 304 zīmoliem “Pasažieru vilciens” Latvijas Mīlētāko zīmolu topā šogad ir ierindojies 43. vietā, t.i., ir par 13 vietām augstāk nekā pērn, turklāt tā ir augstākā līdz šim izcīnītā vieta uzņēmuma pastāvēšanas vēsturē. 

Dzelzceļa "melnais ledus"

Rudens nav tikai krāsaini skaists, bet arī slapjš un bīstams, līdz ar to krasi mainās braukšanas apstākļi pa jebkuriem ceļiem.

18. oktobrī uz Aizkraukli dosies senioriem veltīts Veselības ekspresis

Piektdien, 18. oktobrī, maršrutā Rīga–Aizkraukle–Rīga kursēs Veselības ekspresis. Šajā reisā Sarkanā Krusta medicīnas koledžas studenti pasažieriem piedāvās veikt vienkāršas pārbaudes: izmērīt asinsspiedienu, noteikt ķermeņa masas indeksu, stresa un miegainības līmeni.

25% atlaide biļetēm 47 elektrovilcieniem darbdienās

No 2019. gada 14. oktobra līdz 2020. gada 9. aprīlim darbadienās dienas vidus reisiem biļetes vienam braucienam var iegādāties ar 25% atlaidi, pērkot tās gan vilciena biļešu tirdzniecības kasēs, gan mūsu mājaslapā un mobilajā lietotnē, gan vilcienā pie konduktora kontroliera.

Eiropas Valodu dienā vārds skrien kā dīzeļvilciens

Eiropas Valodu dienā, 26. septembrī, plkst.7.40 aicinām ikvienu interesentu ļauties nebijušam piedzīvojumam, iekāpjot Eiropas Valodu vilcienā. Eiropas Valodu vilciens aties no 5. perona, 8. ceļa un dosies no Rīgas uz Daugavpili. Braucienu vadīs Roberto Meloni, par muzikālo noskaņu rūpēsies Julgī Stalte un Ēriks Zeps. Pasākumā daudzveidīgi ieskanēsies 24 Eiropas valodas. 

No decembra Cēsu ekspresis tiks pagarināts līdz Valmierai; Liepājas virzienā tiks norīkoti vēl divi vilcieni

AS “Pasažieru vilciens” izskatīšanai Sabiedriskā transporta padomes sēdē ir virzījusi vairākus priekšlikumus izmaiņām vilcienu grafikā, lai uzlabotu vilcienu pasažieru ērtības un iespēju biežāk izmantot vilcienu satiksmi. Šodien padome pieņēma lēmumus par Cēsu ekspreša pagarināšanu līdz Valmierai un papildu vilcienu norīkošanu Liepājas virzienā.

Pamēģini sabiedrisko!

Kampaņā “Pamēģini sabiedrisko!” autovadītājus aicinām pārsēsties sabiedriskajā transportā!

50% atlaide braucienam uz Energoefektivitātes centru un Enerģētikas muzeju

AS "Pasažieru vilciens" arī šajā mācību gadā turpina sadarbību ar AS "Latvenergo" un skolēnu grupām piešķir 50%* atlaidi vilciena biļetei uz Enerģētikas muzeju Ķegumā un Elektrum Energoefektivitātes centru Majoros.

Īpašs vilciens uz Rudens garšu Bānīti Gulbenē

7. septembrī ir norīkots speciāls vilciens uz Bānīša svētkiem Rīga–Madona–Gulbene, kas no Rīgas startēs pulksten 8.03 un atpakaļ no Gulbenes dosies pulksten 18.37.

Sveicam mūsu lielos un mazos pasažierus 1.septembrī!

1. septembris – tas ir pirmais zvans un satraukums, draugu un skolotāju sastapšana, ziedu un smaidu jūra, īpaši gaidīta diena tiem, kuri pirmo reizi pārkāpj skolas slieksnim. Un kāpēc gan uz skolu vai augstskolu nedoties, varbūt pat pirmo reizi, vilcienā?! Tas ir ātri, droši un patīkami gan vecākiem, gan viņu atvasēm.

Visām e-biļetēm 5% atlaide

No 20. augusta visām vilcienu e-biļetēm ir piemērota 5% atlaide

Norīkojam papildu vagonus Vienības braucienam Siguldā

1. septembrī Siguldā norisināsies 29. Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciens, un sacensību dalībnieku un apmeklētāju ērtībām vēl diviem vilcieniem Siguldas un Rīgas virzienā tiks pievienoti papildu sastāvi.

Papildvilciens pēc "Leģendārās nakts Ogrē"

24. augustā Ogres estrādē norisināsies “Leģendārā nakts Ogrē 2019”, kurā piedalīsies daudzi populāri mākslinieki: leģendārā grupa “Pērkons”, kurai ar Ogres estrādi ir īpašas attiecības un pēc kuras rīkotās “Kulakova nakts” pirms dažiem gadiem klausītāji atpakaļ uz Rīgu arī varēja nokļūt ar speciālu nakts vilcienu; grupa “Credo”, kas šogad svin pastāvēšanas 45 gadu jubileju, “Bermudu Divstūris”, dziedātājs Ivo Fomins, grupa “Otra puse”, “Z-Scars” un solists Normunds Pauniņš, kā arī ogrēniete – dziedātāja Antra Stafecka.

Papildu vilciens 31. augusta naktī no Kauguru svētkiem

31. augustā no plkst.13.00 Jūrmalā jau piekto gadu tiks svinēti Kauguru svētki. 

Dzīve ir kino! Ar vilcienu uz Ogres Pilsētas svētkiem 22.-25. augustā

No 22. līdz 25. augustam Ogrē norisināsies pilsētas svētki, kuru devīze šogad ir DZĪVE IR KINO.

Svētceļojums uz Aglonu īpašā vilcienā

Ja Marija ved pie Dieva, tad "Pasažieru vilciens" reizi gadā ved uz Aglonu.

Speciāli reisi Summer Sound festivāla Liepājā apmeklējumam

Ik gadu pulcējot virs 20 000 apmeklētāju Liepājas pludmalē, SUMMER SOUND festivāls ir kļuvis par vienu no nozīmīgākajiem mūzikas notikumiem reģionā. SUMMER SOUND festivāls pieskandinās Liepājas pludmali jau devīto reizi.

Dziesmu iemācies - no vilciena izglābies!

Katru gadu 6. jūnijā visā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā drošas dzelzceļa šķērsošanas diena. Šī notikuma ietvaros VAS "Latvijas dzelzceļš" uzsāka drošības kampaņu, lai atkārtoti atgādinātu par drošību dzelzceļa tuvumā un pievērstu sabiedrības uzmanību sekām, kas iespējamas, neievērojot noteikumus. Pārdroša rīcība, noteikumu pārkāpšana un neuzmanība dzelzceļa sliežu tuvumā - tie ir iemesli, kas katru gadu izraisa nelaimes gadījumus.

Vilciens uz Gulbenes Pilsētas svētkiem

27. jūlijā ir norīkots speciāls vilciens Rīga – Madona – Gulbene, kas no Rīgas startēs pulksten 8.03 un atpakaļ no Gulbenes dosies pulksten 18.37.

E-biļetes var iegādāties arī 3+ ģimeņu locekļi

Lai padarītu e-biļešu iegādi pasažieriem vēl ērtāku un pieejamāku, mūsu mājaslapā un mobilajā lietotnē ir veikti uzlabojumi, un tagad elektroniski vilcienu biļetes ar atlaidi var iegādāties arī 3+ ģimeņu locekļi. 

Vilciens uz bezmaksas "Saullēkta koncertu" Dzintaru pludmalē

22. jūlijā plkst. 4.00 no rīta Dzintaru pludmalē norisināsies “Saullēkta koncerts”, ar kuru tiks atklāts “Jūrmalas festivāls”.

Vilcienā uz Šerloka Holmsa dzimšanas dienas svinībām Jūrmalā

Salmu cepurītes un svītraini peldkostīmi, lietussargi ar mežģīnēm un pīti groziņi piknikam...

Papildvilcieni uz Cēsu pilsētas svētkiem

No 19. līdz 21. jūlijam Cēsis atzīmēs savu 813. dzimšanas dienu; svētku devīze šogad ir “Svinam vasaru!”.

Ar vilcienu – klausīties, kā zied Kartupeļpalma

13. jūlijā Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī jau otro reizi uzziedēs “Kartupeļpalma”. Tas ir festivāls–maratons, kad ainaviski skaistā vietā uz divām skatuvēm mijoties kāps unikāli pašmāju mūziķi, kurus izvēlējies ilggadējs mūzikas žurnālists, melomāns Uldis Rudaks.

Papildu vilcieni no Jomas ielas svētkiem

6. jūlijā jau divdesmito reizi Jūrmalā norisināsies Jomas ielas svētki.

Operetes festivāla nakts vilciens no Ikšķiles

No 12. līdz 14. jūlijam Ikšķilē Operetes teātris iepriecinās un pārsteigs gan mazos, gan lielos skatītājus ar krāšņiem koncertiem un pasākumiem Trešajā Starptautiskajā Operetes festivālā. Sarīkojumi un operetes aktualitātes, solisti no Austrijas, Itālijas, Lietuvas un Izraēlas, kā arī Latvijā iemīļotie mākslinieki - Sonora Vaice, Emīls Kivlenieks, Nauris Indzeris un citi.

Nakts vilciens no Ozola koncerta Siguldā

6. jūlijā Siguldas pilsdrupās notiks hiphopa mākslinieka Ozola “Jubilejas koncerts”. Pasākuma ietvaros plānota Ozola daiļrades retrospekcija ar dzīvo pavadījumu un viesmāksliniekiem.

Īpaši reisi sarunu festivāla Lampa apmeklētājiem

Turpini sarunas vilcienā!

Braucat šurpu, braucat turpu, visu pušu līgotāji!

Braucat šurpu, braucat šurpu, viņas puses līgotāji! Gaiša, gaiša Jāņu nakts pār visāmi naksniņāmi – te satumsa, te uzausa pie Jānīša uguntiņas.

Norīkojam īpašu vilcienu uz Prāta Vētra koncertu Liepājā

Koncerts Liepājā ir daļa no “Prāta Vētras“ “Skārda bungu tūres”, kura pagājušajā gada vasarā tika aizvadīta 5 Latvijas pilsētās un ar neticami krāšņu, emocionāli pacilājošu koncertu noslēdzās Mežaparkā. Savukārt Liepājā grupa iepriekšējo reizi uzstājās 2016. gadā, kad ar izpārdotu koncertu noslēdza koncerttūri “7 soļi svaiga gaisa”, atgādinām, ka arī uz šo koncertu tika norīkoti īpaši vilcieni, ko koncerta apmeklētāji labprāt izmantoja. 

Vasaras tveice palēnina vilcienu gaitu

Vasara - tas ir lielisks gadalaiks. Tomēr lielā karstuma dēļ ir iespējama neliela vilcienu kavēšanās.

No 9. jūnija spēkā ir vasaras sezonas vilcienu kustības saraksts

Plānojot gan ikdienas gaitas, gan atpūtas braucienus vilcienā, aicinām ņemt vērā, ka no šī gada 9. jūnija līdz rudenim spēkā ir jauns vilcienu kustības saraksts.

No 10. jūnija jauns ekspresis Cēsis-Rīga-Cēsis

Šī gada 9. jūnijā spēkā stāsies vasaras sezonas vilcienu kustības saraksts, kurā iekļauti papildvilcieni piejūras virzienos, kā arī veiktas citas izmaiņas visās piecās AS “Pasažieru vilciens” līnijās. Vienlaikus regulārais saraksts tiek papildināts ar jaunu ekspress reisu maršrutā Cēsis – Rīga – Cēsis darba dienās.

7. jūnijā uz Siguldu dosies Veselības ekspresis

Piektdien, 7. jūnijā, plkst.12.30 no Rīgas uz Siguldu dosies Veselības ekspresis, kurā konsultācijas sniegs māszinību studenti.

‘Strādā jebkur!’ dienā dodies ar digitālo vilcienu uz Cēsīm

Popularizējot mūsdienīgas darba organizācijas priekšrocības, šogad gadskārtējās akcijas “Strādā jebkur!” laikā 31. maijā ikviens interesents tiek aicināts doties īpašā piedzīvojumā ar vilcienu uz Cēsīm, lai izbaudītu, kā digitalizācija un elastīgs darbs veicina sadarbību, iedvesmo un ļauj mācīties vienam no otra.

Uz Salaspils svētkiem ar vilcienu

Salaspils novada svētki šogad noritēs deviņu dienu garumā, no 25.maija līdz 2. jūnijam priecējot gan salaspiliešus, gan pilsētas viesus. Svētku galvenajā dienā, 1. jūnija vakarā, Nacionālajā Botāniskajā dārzā uzstāsies Triānas Parks, The Sound Poets, Da Gamba, Gacho un Ralfs Eilands, bet 2. jūnijā Oranžērijā svētki noslēgsies ar koncertprogrammu Ziedonis.Lācis.Sievietes. 

50% atlaide vilciena biļetei Ghetto Games dalībniekiem

Laikā līdz 30. augustam dažādās Latvijas pilsētās norisinās Latvijas lielākās ielu un sporta kustības Ghetto Games organizēti pasākumi.

Uz Gulbenes tūrisma sezonas atklāšanu – ar vilcienu! 

Sestdien, 18. maijā, ir norīkots īpašs vilciens Rīga – Madona – Gulbene, kas no Rīgas stacijas aties pulksten 8:03, lai nosvinētu Gulbenes novada tūrisma sezonas sākšanos. Plkst. 18.37 vilciens dosies atpakaļ uz Rīgu, un šajā vilcienā brauciena biļetei tiks piemērota 50% atlaide akcijas “Muzeju nakts” ietvaros.

Laiks vasarai Jūrmalā! Kūrorta svētkus svin 25. maijā

25. maijā vasaras galvaspilsētā Jūrmalā visas dienas garumā tiks svinēts kūrorta vasaras sākums. Jūrmala aicina piedzīvot lielāko Saldējuma festivālu Latvijā, iedvesmoties no pasaulē labākajiem ielu dejotājiem “Ghetto Dance”, izbaudīt street food gardēžu maltītes, atpūsties pludmalē, klausoties “Ewert and The Two Dragons”, “Bermudu divstūri”, hiphopa mākslinieka anša un citu mūziķu un grupu koncertus. Svētki noslēgsies pludmalē ar leģendārās rokmūziķes Sūzijas Kvatro un Latvijas rokgrupas “Pērkons” uzstāšanos.

Saulkrasti aicina uz vasaras sezonas atklāšanas svētkiem un Muzeju nakts norisēm

Šogad Muzeju naktī ar plašu kultūras programmu savu vasaras sezonu atklāj Saulkrastu pilsēta. 18. maijā Saulkrastos savīsies Muzeju nakts “Tālavas taurētāja” un centrālā notikuma – Saulkrastu Meža parka atklāšanas – motīvi.

50% atlaide vilcienu biļetēm braucieniem Muzeju naktī

18. maijā, Muzeju naktī, no plkst. 18:00 līdz pusnaktij visām vienreizējām vilcienu biļetēm tiek piešķirta 50% atlaide.

Maini ieradumus sastrēgumu laikā – iekāp vilcienā!

Foto: LETA

Norīkojam papildu vagonus uz riteņbraukšanas sacensībām 28. aprīlī!

28. aprīlī norisināsies Latvijas valsts mežu Kalnu Divriteņu maratona 1.etaps Valmiera-Cēsis.

Lieldienas ar pavasari sirdī

Kārlis Skalbe “Mazajās piezīmēs” rakstīja: “Ja jums prasa, kur palicis sniegs, sakiet: tas ir nodots mazgāšanā. Tik netīri pelēks un izburbējis tas rēgojas ielas malās. Saule to pārvērtīs tvaikā, tas pacelsies tīros gaisos un nākošā ziemā lidos atkal lejā kā visbaltākās sniega pūciņas. Bet duļķe nokritīsies uz ielas, un sētnieks to aizslaucīs ar savu slotu. Arī dabā ir slāpes pēc tīrības, ko zina strauti un padebeši.”

Džeza ‘jam session’ vilcienā 18.aprīlī

Arī šogad Latvija jau sesto gadu pēc kārtas svinēs UNESCO Starptautisko Džeza dienu, kuras ietvaros šo dzīvesstila mūziku varēs baudīt arī vilciena pasažieri.

AS “Pasažieru vilciens” pievienojas kustībai #Atkrāpies

Latvijā jau vairāk nekā 50 valsts un pašvaldību iestādes, komersanti un nevalstiskās organizācijas iesaistījušās pretkrāpšanas kustībā #Atkrāpies!, lai sadarbotos dažādu krāpšanas veidu apkarošanas un sabiedrības izglītošanas jautājumos. 

No 19. aprīļa būtiskas izmaiņas Tukuma, Skultes, Jelgavas un Siguldas virzienā

No 19. aprīļa stājas spēkā būtiskas vilcienu kustības izmaiņas Tukuma, Skultes, Jelgavas un Siguldas virziena vilcienu sarakstos. Lielākoties tās ir ierastās pavasara sezonas izmaiņas, kas saistītas ar pasažieru plūsmas pieaugumu, savukārt vilcienu pienākšanas stacijās un atiešanas laiku izmaiņas saistītas ar sliežu ceļa remontdarbiem posmā Sloka-Dubulti.

Gada spārnotākais pasākums

Ķemeru Nacionālais parks aicina putnu dienās spārnotos lidoņus iepazīt dabai draudzīgi

29. martā uz Jelgavu kursēs acu veselībai veltītais RSU Veselības ekspresis

Piektdien, 29. martā, plkst.10.52 no Rīgas uz Jelgavu dosies Veselības ekspresis, veltīts oftalmoloģijas tēmai.

Dzejas rupors 24. martā

Pasaules dzejas dienas ietvaros 24. martā notiks īpaša radošās grupas “Dzejas Rupors” dalībnieku performance “Dzejas Rupors.LIVE /// Saiet Sliedēs” AS “Pasažieru vilciens” lasītavas vilcienā.

Pieaudzis līgumsods par braukšanu vilcienā bez biļetes

No šī gada 1. marta stājies spēkā jauns līgumsoda apmērs par braukšanu vilcienā bez biļetes - pasažieriem, kuri nevar uzrādīt derīgu braukšanas biļeti, tiek piemērota soda nauda 25 eiro apmērā.

Ēnu diena 2019

Arī AS “Pasažieru vilciens” piedalījās šī gada Ēnu dienā, kas notika visā Latvijā 13. februārī, Ēnu dienas ietvaros piedāvājām skolēniem iepazīt dažādu, ar pasažieru pārvadājumiem pa dzelzceļu saistītu, profesiju aizkulises.

Tu esi tēja manā krūzē un ceļabiedrs manā dzīvē...

Klāt Valentīndiena, kad gaiss kļūst biezāks no mīlestības un viss šķiet saldāks.

Ceļā ar grāmatu

“Un tāpēc pirmkārt ir ceļojuma tieksme — šī evolucionārā pasaules griba pēc informācijas apmaiņas jeb informatīvās barošanās. Ceļošana ir viens no pasaules uzturveidiem. Un ceļotājs ir spēka pienesējs, savedējs, stalkers, ekspeditors, locis, izlūks un kas viss vēl ne.” Imants Ziedonis Imanta Ziedoņa muzeja bibliotēka atklājusi pirmo lasītavu vilcienā! Sekojot Imantam Ziedonim svarīgajām vērtībām — ceļot, izzināt pasauli, lasīt un apgūt ko jaunu, Imanta Ziedoņa muzeja bibliotēka radījusi projektu “Ceļā ar grāmatu”, kura ietvaros sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku (LNB) un AS “Pasažieru vilciens” pirmo reizi vienā dīzeļvilciena sastāvā ir ierīkota lasītava.

Aicinām ēnot "Pasažieru vilciena" darbiniekus!

AS “Pasažieru vilciens” arī šī gada Ēnu dienā, kas visā Latvijā notiks 13. februārī, piedāvā skolēniem iepazīt dažādu, ar pasažieru pārvadājumiem pa dzelzceļu saistītu, profesiju aizkulises.

Brauc ar vilcienu skatīties Ledus skulptūru kino Jelgavā

Jelgavas pilsēta aicina jau 21. reizi satikties vērienīgākajā ziemas notikumā Baltijā - Starptautiskajā Ledus skulptūru festivālā - no 8. līdz 10. februārim. Festivāls notiks trīs vietās pilsētā: Pasta salā, Jāņa Čakstes bulvārī un Pils salā (Pilssalas ielā 1). Gaidāmi arī populāru mūziķu koncerti, šovs uz ledus, radošās darbnīcas, tirdziņš un daudz kas cits.

90,1% regulāro klientu ir apmierināti ar pasažieru vilcienu satiksmi Latvijā

AS “Pasažieru vilciens” 2018. gadā ir pārvadājusi 18.08 miljonus pasažieru, kas ir par 4.3% vairāk nekā 2017. gadā. Savukārt “Pasažieru vilciena” klientu apmierinātības pētījuma rezultāti liecina, ka 90,1% regulāro klientu ir apmierināti ar pasažieru vilcienu satiksmi Latvijā.

Projekta "Ceļā ar grāmatu" atklāšana

“Un tāpēc pirmkārt ir ceļojuma tieksme — šī evolucionārā pasaules griba pēc informācijas apmaiņas jeb informatīvās barošanās. Ceļošana ir viens no pasaules uzturveidiem. Un ceļotājs ir spēka pienesējs, savedējs, stalkers, ekspeditors, locis, izlūks un kas viss vēl ne.” Imants Ziedonis Imanta Ziedoņa muzeja bibliotēka atklās pirmo lasītavu vilcienā! Sekojot Imantam Ziedonim svarīgajām vērtībām — ceļot, izzināt pasauli, lasīt un apgūt ko jaunu, Imanta Ziedoņa muzeja bibliotēka radījusi projektu “Ceļā ar grāmatu”, kura ietvaros sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku (LNB) un AS “Pasažieru vilciens” pirmo reizi vienā dīzeļvilciena sastāvā tiks ierīkota lasītava. Ar trīs grāmatu plauktiem un vairākiem desmitiem grāmatu aprīkotais vilciena sastāvs kursēs visos dīzeļvilcienu maršrutos, dodot iespēju cilvēkiem visos Latvijas reģionos lasīt vilcienā un laiku ceļā pavadīt saturīgi. Īpašais “lasītavas vilciens” tiks atbilstoši noformēts, ļaujot to atpazīt visiem pasažieriem. Plānots, ka grāmatu krājumi vilciena plauktos tiks papildināti un mainīti ik pēc trīs mēnešiem atbilstoši dažādām tēmām un aktualitātēm. Projekts “Ceļā ar grāmatu” tiks atklāts ar tēmu “Ceļošana”.