Aprīlis 2019

Maini ieradumus sastrēgumu laikā – iekāp vilcienā!

Foto: LETA

Norīkojam papildu vagonus uz riteņbraukšanas sacensībām 28. aprīlī!

28. aprīlī norisināsies Latvijas valsts mežu Kalnu Divriteņu maratona 1.etaps Valmiera-Cēsis.

Lieldienas ar pavasari sirdī

Kārlis Skalbe “Mazajās piezīmēs” rakstīja: “Ja jums prasa, kur palicis sniegs, sakiet: tas ir nodots mazgāšanā. Tik netīri pelēks un izburbējis tas rēgojas ielas malās. Saule to pārvērtīs tvaikā, tas pacelsies tīros gaisos un nākošā ziemā lidos atkal lejā kā visbaltākās sniega pūciņas. Bet duļķe nokritīsies uz ielas, un sētnieks to aizslaucīs ar savu slotu. Arī dabā ir slāpes pēc tīrības, ko zina strauti un padebeši.”

Džeza ‘jam session’ vilcienā 18.aprīlī

Arī šogad Latvija jau sesto gadu pēc kārtas svinēs UNESCO Starptautisko Džeza dienu, kuras ietvaros šo dzīvesstila mūziku varēs baudīt arī vilciena pasažieri.

AS “Pasažieru vilciens” pievienojas kustībai #Atkrāpies

Latvijā jau vairāk nekā 50 valsts un pašvaldību iestādes, komersanti un nevalstiskās organizācijas iesaistījušās pretkrāpšanas kustībā #Atkrāpies!, lai sadarbotos dažādu krāpšanas veidu apkarošanas un sabiedrības izglītošanas jautājumos. 

No 19. aprīļa būtiskas izmaiņas Tukuma, Skultes, Jelgavas un Siguldas virzienā

No 19. aprīļa stājas spēkā būtiskas vilcienu kustības izmaiņas Tukuma, Skultes, Jelgavas un Siguldas virziena vilcienu sarakstos. Lielākoties tās ir ierastās pavasara sezonas izmaiņas, kas saistītas ar pasažieru plūsmas pieaugumu, savukārt vilcienu pienākšanas stacijās un atiešanas laiku izmaiņas saistītas ar sliežu ceļa remontdarbiem posmā Sloka-Dubulti.