2022

Tavs spēks – tava neatlaidība

Kas ir Ziemassvētku brīnums? Tā ir pārliecība par savu spēku un spējām. Apvāršņus, kas paveras, iezīmē nevis kalni, bet gan ticība sev. Varenumu nenosaka materiālie rādītāji, bet gan prasme ar interesi un optimismu raudzīties neparedzamā nākotnē un pārliecība, ka pietiks spēka un noturības jebkuros apstākļos. Jo tieši grūtībās rūdās spējas, kas nepieciešamas, lai šķēršļus pārvarētu.

11. decembrī stājas spēkā vilcienu kustības ziemas sezonas grafiks

Plānojot savas gaitas ar vilcienu, ņemiet vērā, ka 11. decembrī spēkā stājas vilcienu kustības ziemas sezonas grafiks.

Sniegs un zema gaisa temperatūra ietekmē vilcienu kustību

Vilcienu satiksmi ietekmē izteiksmīgas ikvienam gadalaikam raksturīgās dabas parādības. Ziemā vilcienu kustībai var traucēt kupenas uz sliedēm, no sniega svara nolīkuši koki dzelzceļa malā un apsarmojuši vadi.

Vilcienos vakaros un naktīs apsildīta būs daļa vagonu

No 12. novembra vilcienos tiek samazināts apsildīto elektrovilcienu vagonu skaits mazāk piepildītajos vakara un nakts reisos. Apsildītos vagonus varēs atpazīt pēc pilna apgaismojuma, bet pārējos drošības nolūkos tiks saglabāts dežūrapgaismojums. Tā ir viena no rīcībām, lai “Pasažieru vilciens” apkures sezonā varētu ietaupīt līdz pat 15% elektroenerģijas un siltumenerģijas, tādējādi īstenojot energotaupības pasākumus publiskajā sektorā.

Vilciena durvju atvēršanai jāspiež poga

Īstenojot energotaupības pasākumus, vilcienos, kuri ir aprīkoti ar ārdurvju atvēršanas pogu, no 12. novembra vagona durvis vairs neatvērsies automātiski. Pasažieriem, lai iekļūtu vilcienā vai atvērtu durvis izkāpšanai, jānospiež atvēršanas poga, kas izvietota uz vagona korpusa vai vējtverī pie sienas. Par pogas atrašanās vietu norāda attiecīgas uzlīmes.

Goda ģimenes 11. un 18. novembrī vilcienā drīkst braukt bez maksas

Lāčplēša dienā, 11. novembrī, un Latvijas Republikas Neatkarības proklamēšanas simtu ceturtajā gadadienā, 18. novembrī, daudzbērnu ģimeņu locekļiem un ģimenēm, kuru aprūpē ir bērni vai pilngadīgas personas, kas nav sasniegušas 24 gadu vecumu, ar invaliditāti, visos vilcienu maršrutos būs iespēja braukt bez maksas. 

Atceries pārregulēt savu laikrādi!

Rudenī pulksteņa rādītājus griežam stundu atpakaļ, tādēļ pastāv iespējamība uz ierasto vilcienu ierasties ātrāk.

Slēgts 5. sliežu ceļš Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā

Pilnsabiedrībai "BeReRix" turpinot īstenot dzelzceļa projektu "Rail Baltica", notiek būvniecības darbi uz 4. perona Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā, līdz ar to

No 2. oktobra mainīts Klientu apkalpošanas centra darbalaiks

No 2. oktobra mainīts AS “Pasažieru vilciens” Klientu apkalpošanas centra Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā darbalaiks.

20% atlaide biļetēm braucieniem darbdienās

No 2022. gada 17. oktobra līdz 2023. gada 14. aprīlim darbadienās dienas vidus elektrovilcienu reisiem biļetes vienam braucienam var iegādāties ar 20% atlaidi, pērkot tās gan vilciena biļešu tirdzniecības kasēs, gan "Pasažieru vilciena" tīmekļvietnē un mobilajā lietotnē, gan vilcienā pie konduktora kontroliera.

Lapas uz sliedēm var aizkavēt vilcienu

Klāt rudens ar sev raksturīgo dzelzceļa “melno ledu”!

Prezentējam jauno elektrovilcienu

Šodien, 2022. gada 7. septembrī, plašāka sabiedrība tika iepazīstināta ar “Škoda Group” ražotā “Pasažieru vilciens” pirmā jaunā elektrovilciena sastāvu. Ar šo elektrovilcienu tiks veikti izmēģinājuma braucieni Latvijā, lai vilcienus sertificētu atbilstoši Eiropas Savienības normatīvo dokumentu prasībām, kas apliecina to drošu izmantošanu pasažieru pārvadājumos.

Papildu vagoni Vienības velobraucienam Siguldā 4.septembrī

4. septembrī Siguldā norisināsies 32. Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciens.

Plāno izdevīgi savus braucienus vilcienā!

Skola… Tik daudz gaidu, cerību, uztraukumu gan bērniem, gan vecākiem asociējas ar šo vārdu! Katrs mācību gada sākums ir jauna posma sākums skolēna dzīvē, zināšanu pasaulē, jaunas tiesības un pienākumi, sarežģītas un daudzveidīgas attiecības ar pieaugušajiem un vienaudžiem. Katru gadu pirmajā septembrī kopā ar tūkstošiem skolēnu pie rakstāmgalda sēžas arī viņu vecāki. Arī pieaugušie kārto sava veida eksāmenu – tieši tagad, pirms skolas sliekšņa.

No 4. septembra papildu vilciens no Līvāniem

Līdz ar atvaļinājumu perioda beigām un mācību gada sākumu, īpaši domājot par darbaļaudīm un tiem, kuri studē, ievērojot tradīciju, svētdienu pēcpusdienā norīkojam papildu vilcienu uz Rīgu tieši no Līvāniem.

Papildu vilciens 27. augusta naktī no Kauguru svētkiem

27. augustā Jūrmalas pilsēta atkal aicina kopā svinēt svētkus Kauguros. Un svētku apmeklētāju, kuri būs ieradušies no Rīgas puses, ērtībām vakara noslēgumā norīkojam papildu vilcienu

Vilcieni "Prāta Vētras" koncerta Rīgā, Mežaparkā apmeklētājiem

“Prāta Vētras” koncerta Rīgā, Mežaparka Lielajā estrādē apmeklētāju ērtībai esam papildinājuši vilcienu kustības sarakstu ar 4 reisiem – 1 virzienā no Rīgas uz Mangaļiem, 3 atpakaļ.

“Pasažieru vilciens” aicina nepilna gada laikā iegūt profesionālo kvalifikāciju jauno elektrovilcienu vadīšanai

Rīgas Valsts tehnikuma Pieaugušo izglītības centrs ir izsludinājis uzņemšanu profesionālās tālākizglītības programmā “Lokomotīvju saimniecības tehniķis”, kas ir piemērota gan vīriešiem, gan sievietēm. Tajā vienpadsmit mēnešos ir iespējams apgūt nepieciešamās zināšanas un prasmes, lai pēc kvalifikācijas iegūšanas varētu vadīt jaunos “Pasažieru vilciena” elektrovilcienus. Mācības notiks darba dienu vakaros un sestdienās.

Vilciens uz Rīgu no Operetes festivāla Ikšķilē 12. augustā

4. Starptautiskais Operetes festivāls 12. augustā noslēgsies ar diviem lieliskiem, dzīves krāšņumu apliecinošiem pasākumiem Ikšķiles estrādē - plkst.19.00 izskanēs GALĀ koncerts, bet plkst.22.00 ikviens tiek aicināts uz "Valšu vakaru".

Papildu reisi koncertuzveduma "Dziesma dejo. Deja skan" apmeklējumam

5. un 6. augustā pl.21.30 Mežaparka Lielajā estrādē savienosies divas tradīcijas – dziesma un deja. Koncertuzvedumā "Dziesma dejo. Deja skan" pulcēsies vairāk nekā 6000 dalībnieku no Latvijas un ārvalstīm.

Papildu vilciens pēc ALEX piemiņas koncerta Lielvārdē

"Zvaigznes ceļš" – tāds nosaukums dots koncertam, kas veltīts pērn mūžībā aizgājušā ilggadīgā grupas "Opus Pro" solista ALEX piemiņai un notiks 6. augustā plkst. 20.00 Lielvārdes parkā ("Lāčplēsī"), blakus vēsturiskajām pilsdrupām Daugavas krastā.

Svētceļnieki uz Aglonu atkal var doties ar vilcienu

Pēc divu gadu pārtraukuma, kad vairs nav ierobežojošo apstākļu pulcēties un nosacījumu Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas bazilika Aglonā apmeklētājiem, arī vilciens reizi gadā Romas katoļu baznīcai nozīmīgajos svētkos atsāk doties tieši uz šo svētvietu.

Papildu vilcieni Summer Sound festivāla apmeklētājiem Liepājā

Jūra, saule, draugi, jaudīga mūzika un dejas līdz saullēktam atkal ir realitāte!

Papildvilciens pēc "Prāta Vētras" koncerta Jelgavā

Koncerta apmeklētāju ērtībām naktī no 23. uz 24. jūliju norīkojam īpašu vilcienu.

Īpašs vilciens uz "Saullēkta koncertu" Dzintaru pludmalē

17. jūlijā plkst. 4.45 no rīta Dzintaru pludmalē norisināsies “Saullēkta koncerts”, kuru jūras krastā sniegs Elbas Filharmonijas galvenā ērģelniece, par ērģeļu karalieni dēvētā Iveta Apkalna.

16.-17. jūlijā maršrutā Sarkandaugava-Ziemeļblāzma vilciena vietā norīkots autobuss

Saistībā ar "Latvijas dzelzceļa" īstenotajiem gājēju tuneļa aizbēršanas, sliežu ceļu un kontakttīkla atjaunošanas darbiem Mangaļu stacijā 16. un 17. jūlijā vilciena pasažierus maršrutā Sarkandaugava - Ziemeļblāzma pārvadās īpaši norīkoti autobusi. Tos apkalpos ”Pasažieru vilciena” konduktori kontrolieri, braukšanai jāuzrāda iegādātās vilciena biļetes.

Ar vilciena e-biļeti uz "Prāta Vētras" koncertu!

Lieliska iespēja! Ar vilciena e-biļeti uz "Prāta Vētras" koncertu!

Karstums ietekmē vilcienu kustības ātrumu

Uzmanību – karstas sliedes!

“Pasažieru vilciens” iegūst sudraba godalgu Ilgtspējas indeksā

AS “Pasažieru vilciens” ir saņēmusi sudraba kategorijas apbalvojumu “Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta” (InCSR) organizētajā Ilgtspējas indeksā 2022. Mēs pirmo reizi piedalījāmies šajā ilgtspējas un korporatīvās atbildības snieguma izvērtējumā.

Papildu vilcieni Sarunu festivāla “Lampa” Cēsīs apmeklētājiem

1. un 2. jūlijā iedegsies astotā LAMPA ar virstēmu "Sarunām ir nozīme", un uzmanības lokā – sabiedrībai aktuālas tēmas par praktiskiem un filosofiskiem individuāli un valstiski svarīgiem jautājumiem, sākot no gatavības krīzē un izvēlēm vēlēšanās līdz samuraju mācībām un cieņai pret savu organismu. Festivāls, kā vienmēr, pieejams bez maksas.

Līgo vilcieni un lai līgo mūsu pasažieri!

23. un 24. jūnijā lielākā daļa vilcienu kursēs pēc brīvdienu grafika, savukārt 22. jūnijā – pēc piektdienu grafika, kad ierasti tiek norīkots vairāk vilcienu un palielināts vagonu skaits izbraukšanai no Rīgas uz reģioniem.

Slēgts tunelis zem Dzirnavu ielas dzelzceļa pārvada Rīgā

Pilnsabiedrība "BeReRix", turpinot dzelzceļa projekta "Rail Baltica" Centrālā multimodālā mezgla viadukta būvniecības darbus, veic Prāgas un Dzirnavu ielas Rīgā pārvadu daļēju demontāžu, saglabājot netraucētu esošo vilcienu satiksmi. Tomēr vilciena pasažieriem ir jāseko līdzi norādēm un jau savlaicīgi jāieplāno laiks un ērtākais pārvietošanās maršrutu, lai nokļūtu izvēlētajā galamērķī.

Latvijā kursē ar Vilhelma Purvīša gleznu motīviem dekorēts vilciens

No 2. jūnija pa Latviju kursē AS “Pasažieru vilciens” vilciena sastāvs un AS “CATA” autobusi, kurus rotā Vilhelma Purvīša gleznu iedvesmots dizains. Tas tapis projektā “Satiec Purvīti ceļā”, ko, atzīmējot latviešu mākslinieka Vilhelma Purvīša 150. jubilejas gadu, īstenojusi Ogres novada pašvaldība sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju. Īpašu vilciena griestu, autobusu sēdekļu un ārējā vizuālā tēla noformējumu radījušas Latvijas Mākslas akadēmijas studentes Amanda Pabērza un Ilze Grīnberga. Viņu piedāvātie darbi izraudzīti konkursā.

12. jūnijā spēkā stājas vilcienu kustības vasaras grafiks

Plānojot savas gaitas ar vilcienu, ņemiet vērā, ka 12. jūnijā spēkā stājas vasaras sezonas vilcienu kustības grafiks, kurā tai skaitā iekļauti papildu vilcieni piejūras virzienos.

SVARĪGI! Ieviesta jauna e-biļešu apmaksas sistēma KLIX

AS “Pasažieru vilciens” savos elektronisko biļešu tirdzniecības kanālos uzlabo karšu maksājumu drošību ar Klix – Latvijā radītu risinājumu, kura mērķis ir sekmēt ātrāku, ērtāku un vienlaikus drošāku iepirkšanās pieredzi. Tas ir izstrādāts kopā ar vienu no lielākajām Baltijas bankām, kas rūpējas par datu un naudas drošību, – AS “Citadele banka”. 

Vilciens pēc Bermudu Divstūra koncerta Jelgavā

Grupa "Bermudu Divstūris" ir viena no pieprasītākajām ballīšu grupām Latvijā, kas spēj iekustināt ikvienu un jebkurā vecumā.

50% atlaide vilcienu biļetēm braucieniem Muzeju naktī

14. maijā, Muzeju naktī, no plkst. 18.00 līdz pusnaktij visām vienreizējām vilcienu elektroniskajām un drukātajām biļetēm tiek piešķirta 50% atlaide.

7. maija vakarā posmā Sarkandaugava - Ziemeļblāzma - Sarkandaugava vilciena vietā kursēs autobuss

Sakarā ar plānotajiem sagatavošanas un pārbūves darbiem un jaunas pārmijas ielikšanu Mangaļu stacijā, kas notiks 7. maijā no plkst. 17.30, vilcienu pasažierus posmā Sarkandaugava - Ziemeļblāzma - Sarkandaugava pārvadās īpaši norīkoti autobusi. Tos apkalpos ”Pasažieru vilciena” konduktori kontrolieri, braukšanai būs jāuzrāda iegādātās vilciena biļetes.

Sveicam Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā!

Šogad mēs jo īpaši novērtējam un apzināmies savas valsts neatkarības vērtību.

1. maijā “VeloExpress” Latvijas kausa MTB pirmais posms Ogrē

1. maijā Ogrē norisināsies jaunizveidotā “VeloExpress” Latvijas kausa pirmais posms pasaulē prestižajā Olimpiskā krosa (XCO) disciplīnā. Organizatori parūpējušies par ļoti aizraujošu trasi. Olimpiskais kross ir pati prestižākā kalnu riteņbraukšanas disciplīna pasaulē. Latvijas Riteņbraukšanas federācijas, vietējo organizatoru un veikala “VeloExpress” mērķis, izveidojot jaunu sacensību seriālu XCO krosā, ir veicināt šo sacensību popularitāti arī Latvijā.

23. aprīlī LVM MTB maratona 1. posms Cēsis-Valmiera

Latvijas valsts mežu MTB maratona jaunā sezonā startēs jau 23. aprīlī ar Latvijas riteņbraukšanas klasiku: Cēsis – Valmiera posmu, uz kuru dalībnieki ir aicināti nokļūt, izmantojot arī vilcienu satiksmi.

Lai gaišu cerību piepildījums Lieldienās!

Lieldienas ir lielākie svētki kristīgajā pasaulē. Kristus augšāmcelšanās notikums ir tas, kas dod cilvēkiem ticību par uzvaru pār grēku un nāvi un dāvā mūžīgās dzīvības cerību. Šis brīdis arī apliecina mūžīgo ritumu un nemitīgo atjaunotni dabā.

No 15. aprīļa vairāk vilcienu līdz jūras piekrastei

Kā ierasts, pavasarī stājas spēkā jauns vilcienu kustības saraksts. Būtiskākās izmaiņas, kas jāņem vērā pasažieriem, ir pavisam patīkamas -

No 1. aprīļa epidemioloģiskie nosacījumi vilcienā paliek līdzšinējie

Ņemot vērā, ka vagonā vienlaicīgi atrodas liels skaits cilvēku un nav iespējams ievērot pietiekošu distanci, no 1. aprīļa (līdz 14. maijam) epidemioloģiskie nosacījumi vilcienā paliek līdzšinējie.

SVARĪGI! Atlikta e-biļešu jaunās apmaksas sistēmas ieviešana

SVARĪGI! Ieviešot jauno vilciena e-biļešu apmaksas kārtību, diemžēl saskārāmies ar traucējumiem e-biļešu tirdzniecībā mobilajā lietotnē. Pašlaik ir pieņemts lēmums jauno apmaksas sistēmu apturēt. Līdz problēmu novēršanai darbojas ierastā apmaksas sistēma ar maksājumu kartes CVC koda ievadi.

Griežam pulksteni uz priekšu

Tā kā pavasarī pulksteņa rādītājus griežam uz priekšu, tad pastāv iespējamība nokavēt vilcienu, nevis nāktos stundu gaidīt, kā tas notiek rudenī. Tāpēc pārliecinieties, vai jūsu viedierīces jauno laiku iestata automātiski vai tas jādara manuāli – tāpat kā to veicam, piemēram, sienas pulksteņiem.

Bēgļi no Ukrainas pasažieru vilcienos drīkst braukt bez maksas

No šī gada 12. marta Ukrainas pilsoņi un viņu ģimenes locekļi visos AS "Pasažieru vilciens" vilcienos drīkst braukt un pārvadāt bagāžu bez maksas.

No 1. marta nekursē vilcienu sastāvi ar vagoniem pasažieriem ar Covid-19 sertifikātu

No 1. marta pasažieriem vairs nav pieejami vagoni ar epidemioloģiski daļēji drošu vidi atsevišķos reisos.

Prezentē pirmo jauno elektrovilcienu Latvijai

23. februārī transportbūves uzņēmums “Škoda Vagonka” plašākai auditorijai vilcienu ražotnē Čehijas pilsētā Ostravā prezentēja jaunos elektrovilcienus, kas jau šogad tiks piegādāti Latvijā pēc AS “Pasažieru vilciens” pasūtījuma.

Būvdarbi pie Rīgas autoostas var ietekmēt vilcienu satiksmi 26., 27. februāra rītā

Būvdarbu laikā līdzās dzelzceļa sliedēm pie Rīgas Starptautiskās autoostas 26. februāra un 27. februāra rītā iespējamas vilcienu kustības izmaiņas Tukuma un Jelgavas virzienā.

Ierobežota iekļūšana Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā

Uzmanību - izmaiņas nokļūšanai uz peroniem Rīgas stacijā!

No 25. janvāra vilcienā jālieto noteikta tipa sejas maskas

No 25. janvāra vilcienā obligāti jāizmanto sejas maskas*.

No 5.01. darbu atsāk Klientu apkalpošanas centrs Rīgas stacijā

5. janvārī darbu atsāk AS “Pasažieru vilciens” Klientu apkalpošanas centrs Rīgas Dzelzceļa stacijā.